Rabu, 18 Disember 2013

Sepetang di UTP Lake

Dah 4ari kakak aku ngan anak2 buah bekampung kat umah aku...Aku cuma sempat bawak anak2 buah ke Billion kat ngan umah aku ni jer..Hermmm..apala punya aunty kan..Anak buah dtg skali skala x bwk jenjln ke mana2 pon...

Kemarin Mr.Laling ada ckp bwk bebudak gi bkelah kat tasik UTP..why not kan?
Tp aku ni kerja...bl nk bwknya..hihihi..
So, coll kakak aku bgtau plan aku..ajak bkelah kat tepi tasik lps aku blk keje...
Tp kenela msk apa2 utk makan ptg...Idea aku suh grg bihun ajer..bahan2 semua ada kat dapur...
Kakak aku ok jer..Aku as a Puan Rumah makan ajer...(nak bt camne koje)



 My kids & my niece

 Suka x kire diorg dpt main2 kat taman..


 Sampai2 nmpk pondok kosong...cepat2 dok kat situ...

Tasik UTP ni milik Universiti Petronas...So ko nk beriadah ke, bersenam ke berkelah ke semua blh...dibuka utk org ramai...Tp kene la jaga kebersihan...Mmg bersih pon kat Taman tasik ni...rs segar sgt dok kat sini...

 Masing2 tgh lapar...Bwk bekal masa sampai...kemain la berat...
Dah nk balik bakul bekal jd ringan sgt...Semua mkn bertambah2..


 Adik pon mkn btambah tau..


Pas mkn jln2 plak...tgk ikan...tgk org bsenam...sambil ditiup angin yg sejuk...

Sgt best...berbaloi plan gi sini semlm...Budak2 opkosla lg suka tempat diorg blh berlari, bermain camni  kan...Rasa mcm nk pegi lg bwk bebudak ni main kat sni..


Jumaat, 13 Disember 2013

My Wishlist gituuu

Arini rasa2 nak skeping Paris...tp bkn Paris kat obersi nun...ni Paris sebelah kg mak aku ni hah...
Jadi kome2 yg membacanya sila fefiling berada d Paris..Klo yg mmg duduk area2 SI ni mmg udah familiar dah loghat Paris ni...Tp aku xdele guna 100% keParisannya..kang payah kome nk paham..
ok2 melalut sudah...

Dah nk dekat2 ngan tarikh 24 Dec 2013 ni...aiiishh terasa mcm nk make a wishlist ler plak..Eh jgn salah pandang yer...bkn 25 Dec ni..yg itu takde kene mengena dgn teman..
Ada apa dgn 24 Dec ni?buat masa ni biorler rahsia...ihihihiii...

Org lain ber'wishlist' tuk taun baru 2014 ni nanti..Ater bior ler kan...ikut sukati kome ler nk wishlist sempena ape pon...Dah kata wishlist...ntah dapat ntah idak, ntah menjadi ntah idak...Takpeler angan2 pon pe salahnya kan?


Berbalik pada tajuk kita 'My Wishlist' tadi..
Kome rasa2 ler apa yg aku nak gamaknya?Toksah kita main teka-teki...moh teman kabokan satu persatu apa yg teman nak yer tak...lg senang kome tak payah nk pikior...buat serabut kepala otak kome jer..

1. Dapat voucer eh tunai RM1K from Mr.Laling utk soping2 di shopping mall yg teman suka..
2. Percutian keluarga di Sarawak...~ lom penah sampai lg...pdhal masih dlm satu Malaysia..
3. Rantai labuh atas skit jer dr pusat...bior semua nmpk...
4.Renovet rumah...nk pebesor yg belah tepi dihempet bior smpi dah xde tepi...yg depan di tambah sampai ke pagor...


uwaaaaaaa....



INI SEMUA POYOOOOO!!!

yg sebenornya wishlist aku cuma ini saje...


Oven Panasonic Cooking Magic ~
Kukus...grill...panggang...kukus...grill..panggang...KUKUS...
Terpengaruh dgn iklan panasonic sponser "masterchef" kat astro tu..



Itu ajer pon...hihihihi...
Jangan la kome ketawekan teman...ater udah itu jer yg teman rs nak skrg ni...
Harap2 adala yg sudi adiahkannya...Mana tau kot2 ada yg bermurah ati...hihihi...

Klo ada ler menda...berkobar2 teman nak dok didapor besama resepi2 yg telah lama teman perap didlm simpanan...okler kome...sampei sini udah...teman nak berangan lg...

Jumpa lg..