Jumaat, 6 September 2013

Mini open house

Alhamdulillah...terlaksana sudah...Open house kecik2..Wlupon jemput2 sahabat terdekat jer..
Itupon ada yg tak dpt dtg...Paham sgt bila buat malam... hari bekerja pulak tu...Susahla skit nk bg komitmen kan..Takpe2..Lenkali ada rezeki dtgla umah aiiii...Aiii masakkan...
Yg penting makanan abis...takdela membazir..

Tima kasih sudi dtg

Bila dikenang2 balik betui ckp Mr.Laling...Weolss ni klo ngajak org makan2 kat umah..Sah2 tetamu akan dtg serentak..Tp aku tak caye..wlupon sblm2 ni pon dh penah jadi...Sbb aku bajet membe dtg memula sefamily,pastu dtg lg 1 family...Last dlm masa yg sama semua dtg serentak..hihihi...Tp aku suka jgk camtu...leh beramah mesra reramai...

Pastu lg satu kead..klo dah dtg serentak tu...pastu takkn ade dah yg dtg...Kire yg tak dtg tu ade je la halnya...Maksudnya itu je lah tetamu yg dtg...Kebetulan kan tiap2 kali jemput membe2 dtg mkn...Camtula jadinya...Tak tipu uols..iols citer yg betul2 kejadian....hihihi...

 Menu simple sepantas kilat..sbb aku masak sensorg pas keje..

Menu yg aku sediakan aritu:
Mee Kuah Udang
Nasi Impit,Rendang Ayam & Kuah Kacang
Kek Coklat kukus
Agar2 milo terlebih keras...(terharu sbb korg sudi mkn...rs sedap..tp tula terkeras..kelam kabut buat camtulah...)


 K.Rita dtg dgn anak2 berbaju sedondon..

Amboiii Ayuni kemain happy dpt main dgn Kak Atikah ni...


Ada citer disebalik tabir jgk ni...


Kek kontroversi...

Aku ni ape2 pon mesti ada kontroversi...ngalahkan retis...Hihihi..
Mlm sblm open house tu...buat kek coklat kukus versi Resepi dlm FB...Hahahampes...
Konon tgk resepi tu senang...so follow la...Pdhal sblm ni guna resepi dr BFF aku jer.
Last2 after siap je kek aku ...tgk2 bantat..Tak naik...Dan lembik...uwaaaaaa nangessss...

Bila dh x jadi...hati aku mmg takkan puas...melainkan aku nak buat jgk bg jadi...So buatla skali lg...kali ni ikut resepi BFF jgk la..Cuma ade gak la aku oter skittttt je..Aku mmg gatai bab oter2 ni...
Kali ni Alhamdulillah jadi...kembang...moist & mendapat A+ drpd Mr.Laling...Tq Laling...terubat rasa kecewa mama...Aku bab2 kek ni mmg tak pandai...So bila berjaya tu yg sonok sgt...

Apa2 pon...mood rajin masak tu masih ada...Rasa nak main2 masak2 lg la kat dapur...Dok rasa2 nk buat lontong (nasi impit ada lg separuh lom rebus...@ laksa ke hah ...Yg Mr.Laling plak dok suruh buat rendang ayam lg esok...klo aku buat lontong...Siap request kuah kacang bagai...Tak abis raya lg ke Laling oiii?

Tu je la citer dipenghujung Syawal tahun ini...Panjang umo jumpe lg Syawal thn depan...
Apa2 pon terlaksana sudah open house mini aku...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan