Selasa, 24 September 2013

i is

sakit2 badan & lenguh2 badan
Kenapa & mengapa?
Inilah sebabnya
v
v
v
v
v

Kangkung kegemaranku...

Betambah sedap jika digoreng dgn belacan.

Nak kata aku kalah dgn kangkung ni tak jugak...Tp semlm mmg kau kau punyo aku makan sayur kangkung ni.Maka hasilnya pagi tadi aduiii...aduiii...Tp takla smpi x leh jalan atau bangun...hihihi...terasa lenguh2 skitla badan...Xpired dh imun angin kangkung kot...kihkihkih...

Ada lg satu sayur yg aku suka...Tp dah lama tak makan..Aku ni jenis xdelah alah sgt...Tp jenis tak suka sakit kemudian...So better aku cegah dr mkn...

Pucuk Paku...ermmmm dap nye nengok...
Goreng pon sodap...Masak Lomak pon sodap..aishhhh... 


Ni satu lg...Pucuk Ubi pon penambah selera...Boleh dibuat ulam...rebus pastu cicah dgn sambal belacan..
Blh jgk bt masak lemak... Pecal...ish ikut kretibiti memasingla kan...Angin jgk ni weiiii...
Pucuk Ubi yg dh lemas bersama santan lemak...hihi...

p/s : gambo2 sayur diatas bukan hakmilik aku...semua tu gugel je..(#dah kene tegur dgn otai blogger...huhu..)

Kata pepatah Malang Tidak Berbau...
Pagi tadi sblm turun kereta...nak melangkah naik anak tangga ke opis pon alahaiiiiii...lemah longlai...kalo la ada eskeleter..senang idop aku...hihii..pdhal tingkat  1 je...

Baru nk panas ponggong kat atas kusi...dah dpt panggilan ada poblem.Kene la menapak...Jauhnya rasa bangunan sebelah dr pis aku ni...Lg betambah rasa jauh dgn penampilan aku arini yg berbaju kurung...Selalu tu pakai seluar & unipom jer...

Lg memeritkan kaki ni dgn kasut high heel pulakkkk...adoiiiii mak....

 Idok ler high heel serupa ini...Klo gini kasut aku pakai tekejut mata2 org kat tempat koje aku...
Muahahahahaha....

Gugel2 pasal high heel ni jumpe gamba ni..
Inilah rupa struktur kaki klo pakai kasut tumit ni...
Mcm stress je tgk kaki...

Tp as long as nama pompuan...
Bior sakit/seksa asal cantik...hihihihi...


Moral of story...lenkali pakai je unipom dgn kasut bertutup tu je...senang...
***Wondering kan keje apekah aku ini?**
hihihi...

Isnin, 23 September 2013

Langsir Baru

Ruang tamu ku yg dulu..
Bukanlah yg skrg...
Dulu langsirku kaler gelap
Skrg dh kaler Pink...
hihihi...

Ingat Tegar je reti buat lagu..
aku pon boleh laaa...hihihi..

Yer ai mmg peminat Pinkish..
Nak buat camne kan?
Peminat2 jgk...tp inilah 1st time buat langsir kaler Pink hokay...
Ok ke tidok?Cer tgk...cer tgk...ahaks..geds...
Itu je yg ai mampu buat...

Org lain tuko langsir masa nk raya...
Aku tuko langsir dah abis Syawal...
Xpela..tak lama lg je nk sambut Raya AidilAdha kan?
Langsir haje...yg lain2 perabot sumer tak tukar...
Silalah cuci mata dgn langsir ku yg simple ini...

Cantik tak?


Ada model mencelah disitu...
Kapet tu sbnrnya kaler pink...tp dlm gamba ni nmpk cam kaler merah plak...


Cahaya panas kat luar yg terang...tak brp clear langsir aku snap..


Gambar kat bwh ni...adalah langsir ku yg sblm ni...
Sama je kan?
Cuma langsir je yg tukar..
Wlupon gitu..aku tetap feeling Happy...@ rumah ku syurgaku...
Alhamdulillah...
Takde apa sgt pon kan yg berubah...hihihi...


Ni amik gamba waktu mlm...simple je umah aku...


p/s: entry ini khas utk inspirasi mamariniaris...sekian....

Jumaat, 6 September 2013

Mini open house

Alhamdulillah...terlaksana sudah...Open house kecik2..Wlupon jemput2 sahabat terdekat jer..
Itupon ada yg tak dpt dtg...Paham sgt bila buat malam... hari bekerja pulak tu...Susahla skit nk bg komitmen kan..Takpe2..Lenkali ada rezeki dtgla umah aiiii...Aiii masakkan...
Yg penting makanan abis...takdela membazir..

Tima kasih sudi dtg

Bila dikenang2 balik betui ckp Mr.Laling...Weolss ni klo ngajak org makan2 kat umah..Sah2 tetamu akan dtg serentak..Tp aku tak caye..wlupon sblm2 ni pon dh penah jadi...Sbb aku bajet membe dtg memula sefamily,pastu dtg lg 1 family...Last dlm masa yg sama semua dtg serentak..hihihi...Tp aku suka jgk camtu...leh beramah mesra reramai...

Pastu lg satu kead..klo dah dtg serentak tu...pastu takkn ade dah yg dtg...Kire yg tak dtg tu ade je la halnya...Maksudnya itu je lah tetamu yg dtg...Kebetulan kan tiap2 kali jemput membe2 dtg mkn...Camtula jadinya...Tak tipu uols..iols citer yg betul2 kejadian....hihihi...

 Menu simple sepantas kilat..sbb aku masak sensorg pas keje..

Menu yg aku sediakan aritu:
Mee Kuah Udang
Nasi Impit,Rendang Ayam & Kuah Kacang
Kek Coklat kukus
Agar2 milo terlebih keras...(terharu sbb korg sudi mkn...rs sedap..tp tula terkeras..kelam kabut buat camtulah...)


 K.Rita dtg dgn anak2 berbaju sedondon..

Amboiii Ayuni kemain happy dpt main dgn Kak Atikah ni...


Ada citer disebalik tabir jgk ni...


Kek kontroversi...

Aku ni ape2 pon mesti ada kontroversi...ngalahkan retis...Hihihi..
Mlm sblm open house tu...buat kek coklat kukus versi Resepi dlm FB...Hahahampes...
Konon tgk resepi tu senang...so follow la...Pdhal sblm ni guna resepi dr BFF aku jer.
Last2 after siap je kek aku ...tgk2 bantat..Tak naik...Dan lembik...uwaaaaaa nangessss...

Bila dh x jadi...hati aku mmg takkan puas...melainkan aku nak buat jgk bg jadi...So buatla skali lg...kali ni ikut resepi BFF jgk la..Cuma ade gak la aku oter skittttt je..Aku mmg gatai bab oter2 ni...
Kali ni Alhamdulillah jadi...kembang...moist & mendapat A+ drpd Mr.Laling...Tq Laling...terubat rasa kecewa mama...Aku bab2 kek ni mmg tak pandai...So bila berjaya tu yg sonok sgt...

Apa2 pon...mood rajin masak tu masih ada...Rasa nak main2 masak2 lg la kat dapur...Dok rasa2 nk buat lontong (nasi impit ada lg separuh lom rebus...@ laksa ke hah ...Yg Mr.Laling plak dok suruh buat rendang ayam lg esok...klo aku buat lontong...Siap request kuah kacang bagai...Tak abis raya lg ke Laling oiii?

Tu je la citer dipenghujung Syawal tahun ini...Panjang umo jumpe lg Syawal thn depan...
Apa2 pon terlaksana sudah open house mini aku...