Khamis, 29 Ogos 2013

Open house lagi

Yeahhhhhh...
Gambar raya dah terpampang disitu...
Tak penah ada gamba family yg di frame kan...
Kali ni dah complete rasanya klo nk letak gamba family dlm frame besau2...hihi..
Amik gambar sendiri ajer...takde studio2 pon...
 Cantik tak?


Okay itu td intro jer...
Aku selalu bikin intro lain...entrynya story lain...hihihi...apedaaa..
Sabtu lps buat open house...Opssss...bkn akak yg jd tuan umah...
Tp my sis kat Selayang nun yg buat open house...Akak tetamunye aje...
Semua masak sendiri...
Menunya : 
Nasi Tomato,Ayam msk merah,Tulang masak kari,jelatah
Bihun sup tulang (Penang stail...kasi kuning skit bihun tu...)
Aneka biskut, agar2 & kek...

 Kek coklat kukus...ekceli kek tu mak sedara yg buat...ai buat toppingnya ajer...
Kesian kek tu tak berseri tanpa topping...tu pon xde coklat rise..klo tak lg santek tau...
+ sedap..Opkosss


 Sah2 aku yg menghias..sbb tu amik gamba...miahahahaha..

Mmg keje potong memotong, hias menghias semua koje aku...

 Yg ni bkn aku yg nk amik gamba...diorg yg posing pastu suh makcik diorg yg comel ni tangkap...


 Tak dilupa anak2 ku yg tersyg...


 Sedapnyaaaaa....


Dah alang2 aku kat Slgor kan...sah2 la bff aku pon dijemput...Dia pon dah mcm family aku...
Boleh la jumpa..wlupon kejap aje..Beza sgt dulu & skrg..jumpa pon takdan nk nyembang2...gosip2...
Anak2 keliling pinggang...hihi...Nak amik gambo pon la haiii...Asik tak menjadi jer..Last2 ini je lah yg jadi...
 Me & Ena...(camne ke gayanya amik gambo ni?hihihi...)

 Okla skit yg ni...


Sblm tu raya ke2 aku dah gi dah beraya kat umah kakak my bff...Kire kali ni ko buat kunjungan balas kat umah kakak aku la kan...Sibaik ko dtg...klo tak aku mrajuk...ekekekeke...

mmg tak sah klo tak amik gamba kan Ena kan?

Penatnya open house kat umah sis aku...Smpi dah kat kui 12am masih terima tetamu...Mlm menu lain plak... Mee goreng udang basah...

p/s: agaknya bila aku ni nk buat open house ni?Syawal masih berbaki lg 8 hari..Biskut raya pon dh tinggai seredak2...hihi..

Selasa, 27 Ogos 2013

Keje aku

Masih lg dlm bulan Syawal yg mulia...Alhamdulillah...
Dah berhari raya...dh gi umah sanak sedare...dah gi umah terbuka...
kenduri kendara...jamuan tak dilupa...
Wahhhhhhh....meriah kemainn bila beraya...
Patutla baju dh mula nk mengetat balik...
Dah tu nk salahkan baju ke pulokkkk???hihi
Tp aku menten la lg...Cuma pas makan je perut yg kemp pon blh jd cit...
Hahahaa..kita lupakan sekejap tentang kisah dibulan Syawal ni...
Sebab aku nk kongsi citer lain plak arini...

Kat blog ni jarang2 aku citer pasal hal kerja...
ermmm takde ape pon yg nk diciterkan..
Cuma tetiba je arini rasa cam nk menaip pasal keje & kenangan...
Takdela smpi nk citer ape skop tugas aku...
Gini...nak war2kan pd semua
Pd 18/08/2013 lps...genapla 10 tahun dah aku berkhidmat sbg seorg pekerja/kuli/perasan bos kekdg ekekek... disini....
Wahhh..bg aku tu dh satu pencapaian yg cemerlang dah...
Wlupon blom penah dpt anugerah cemerlang
As a worker mama...10thn adalah sgt membanggakan aku...ewahhh...
Aku la yg bangga...korg camne?hihi..
Pahit,manis,jerih,perih sbg anak merantau disini masa memula keje dulu...semuanya mematangkan aku..
Kenangan yg sgt2 terkesan dlm hati aku ni...
Tuhan menguji setiap insanNya...tui tak?

Ujian bkn sekadar cabaran yg dtg...
Tapi jodoh aku jgk dtgnya disini..Allah sentiasa ADIL pd hambaNya...
Wlupon diuji dgn mcm2...Tp dibukakkan olehNya pintu2 hati kami bertemu jodoh jg..
..Mr.Nua suamiku
Yg selama ni aku rs kesorgan akhirnya dpt psgan yg blh aku jadikan tempat mengadu,tempat berkongsi susah & senangku...& ofkos tempat nk manja...

Bonus keje dah 10tahun lom dapat lg ni...ermmmm bila nk dpt nih?
hihihi...




Isnin, 19 Ogos 2013

Raya 2013 Part 3

Korg mampu ke buat entry berpart2 smpi 3episod nih?
hihihi...whateva...nak citer jgk...hihihi..

Raya ke4 ~ Makan kat Johny

Sbnrnya..bkn xde makanan kat umah...Kisahnya pegi cuci gambar...Sementara tggu 1jam siap..Jenjln dulu..sambil jalan2 nmpk Johny...Teringt peristiwa sedih bulan posa...Kengkonon nk bebuka posa kat Johny..nk mkn steambut...Last2 full booked...muahahaha padahal br 4.30pm nko..abis meja semua org dh reserved..
Tgk dlm Johny tak ramai pon org...Maklumla masih raya..Kitorg pon masukla dgn senang ati..pilih je anak2 nk meja yg mana...hihi...
 Menunggu & menanti makanan smpi...

 Ayuni sgt2 tak duduk diam hokay...geram mama...

Nengok la muka dak tecik tuh...muka tgh cari akai apa nk buat lg tu...


Raya ke6 ~ camtu balik lah semula aku ke teratak ku..My sis pon dtg beraya umah aku.Seronokla anak2..dok main bunga api..raya kan sebln..
 Sila abaikan lalang2 yg sedang tumbuh dgn pesat dilaman ku itu yer...

 Kabur pon tepek gak kat sini..


 Raya ke10 ~ Balik kg lg...
Teringin sgt tekak ni nk makan Yong tau foo dgn ABC (ais batu campur...tu dia...hihi)
Pas raya ni kemain gatal lg tekak aku nak itu nak ini...
Mana tak naik balik lps posa aritu...bila timbang angka lain kluar...aku jgk yg bising....hah...drama kan?
Yg Mr.Laling pon ikutkan ajela binik dia ni nk melantak apa pon...hihihi...
 sila nikmati dgn mata shj yer...aku dh abiskan dgn sekelip mata...sekali hadap...

Vavavavaaaa...

 Apokono kau jang?

 Ni la nyampah guna kamera hp...asik2 kabur...

ermmm...dap2..puas ati...puas ati...hihi...(nafsu2...)


Ketiau ni pon sodap...Tp nape sikit sgt kak?Rata pinggan ajer ketiaunya...ermmm...

Pendek kata bulan syawal ni...makan...makan...makann...aje kojenya...
Tu blom citer gi open house...makan jgk...
Next entry la plak yer...ok daaaaa....

Jumaat, 16 Ogos 2013

Raya 2013 Part 2

Semlm dh tayang gambo raya kat kg sebelah aku...
Today jom terjah plak kenangan beraya kat kg Mr.Laling plak...
Sebelum tuh meh ler kome2 nengok gelagat nak dara aku sorg nih...
Baru gunting rambutnya...tuh yg pendek...rimas aku tgk bila dia bepeluh...
Mcmana tak peluh..tak dok diam...
Tak caya tgk ni...


Lantak korang la kan nk begambar ke ape ke...Ayuni dok buat hal dia sendiri jer...


Tiba2...bertukar pulak jd Muslimah Cilik...ewahhhhhh kau nak...kemainn...





Mama pon haruslah ada gaya model Muslimah jgk kannnn???


 Oit...blom readylah...(camtulah kead sbnr klo nk begambar dgn anak2...mcm2 ragam)

Yg ni br betul...nmpk selesa ajer...pdhal hanya utk beberapa saat shj tu...huhhh...


Teng...teng...tenggggg....inilah family belah in law aku...usben 3bradik jer...Tahun ni ceria la dr tahun lps...Tahun lps kan mil tak sihat...Alhamdulillah...tahun ni dah semakin sihat...

Menantu sulung yg comei, adik ipo ku & biras ku...

Khamis, 15 Ogos 2013

Raya 2013 Part 1

Alangkah girangnya dihari yg mulia..
Kita semua berhari raya..
Dgn hati ikhlas zahir batin sekata...
Selamat Hari Raya...

Hermmm...lemau sgguh nk update belog ni ha....Byk sgt mkn smpi berat naik balik...Hamik kau..
Apa2 pon syukur Alhamdulillah pd Allah kerana masih diberi nikmat utk merasai lg Hari Yg Mulia pd thn ni..
Byk sgt nk citer...Nak2 pulak thn ni raya turn balik kg aku...Wah2...sakan beraya dgn makabah tersyg..
Tp mcm biasalah gambar jua yg memberi 1001 citer tersirat & tersurat...Tak perlu nk taip panjang2...korg pon fenat nk membaca kan...korg pon tgh tggu je kan gambo2 raya dr aku kan?Hahaha ade kerrrr?
Pdhal kat dlm pesbuk dah melambak gambo aku tempek...hihi...

Sblm tu tayang gambo aku dulu...Merah tak?Sanggup hokay x sama kaler ngan anak sbb dh bekenan sgt dgn baju tuh...
Mama kau hover kan Ayuni tahun ni...?

 Pagi raya pas solat Aildilfitri...Ni namanya mkn bselerak...
Nasik grg pon ado...nasi mlm td tak abis jgn dibuang...

Tahun ni MakTon(adik mak aku) beraya diumah mak aku..Tokwan Opah semua dh takde kan...
Ketawa besar nmpk Makton aku tuh...

 Ok pas dh isi perut...setup amik gambo...cepat2...

Oh my big family...actually not big yet...ada lg yg tak balik...Tetiap tahun ini jela yg ade...
Abg aku sejak kawen dh tak balik2...Kakngah aku pon sejak dok Swak pon payah nk balik dah...

Wajah mak aku tu yg tergambar pd zahirnya itulah dia..mcm ceria...Ceria gakla sbb ada anak cucu2 yg lain ni balik...Tp pd batinnya...ingatan dia pd anak2 yg tak balik2 tu hanya Allah sahajala yg mengetahui...
Selalu aku salam mak tak penah nangis...Tp buat sekian kalinya...air mata aku mengalir..tersedu2 sedan sgt pagi raya tu...sbb aku bayangkan klo aku berada ditempat dia...apala perasaannya bila anak2 yg dinantikan tak balik?Tetiba je aku tacing ms salam tangan mak aku tu...& mcm biasa mak aku seorg yg sgt2 susah nk mengalirkan air mata..Cepat2 lap jgn bg org nampak aku nangis...urfff spoil mood...

 Meh2 amik gambar lg...

 Me & kakcik wif anak2..

Opah & the cucu2...

 Ok our turn plak posing...

Owhhh...my lovely family..

Everybody PEACE....

Anak2 tersayang...


Mereka2 nilah yg plg gumbira dihari raya...happy memanjang...


Aduiyaiiii udah2 la yer...ini baru citer raya raya belah aku...lom belah Mr.Laling...
Kita sambung kemudian lah ekk.....