Isnin, 18 Mac 2013

Misteri mlm sabtu

Kisah yg akan aku citerkan nih adalah kisah benar yg terjadi padaku mlm Sabtu lepas.Sesape yg ada lemah jantung atau astma silalah baca dgn berhati2..

Kejadian pd pukul 11.45mlm...aku keluar umah utk buang sampah di tong sampah luar rumah...Selalunya slps 2hari lori sampah akan dtg kutip...Tak buang kang berbau plak dlm umah...wlpundah agak lewat tp aku still no felling2 SEREMMM pon time tu...Suasana agak sunyi kat area tmn aku tuh...Maklumla mlm mggu...semua org pakat2 keluar agaknya @ dah tido...

Masa aku selak pintu sliding nk kuar mmg dah nmpk payung masih belum tertutup sbb hujan sblm tu..Mr.Laling keringkan & diletakkan kat porch car.
 Aku mmg berkata dlm hati.."ermmm sblm masuk kang nk kene simpan payung nih...kang melayang2 lak payung aku..."

Lepas masukkan sampah dlm tong smpah besar aku msk & cuci tangan kat laman umah aku tuh...Kat sinilah klimaks citer nih..Tetiba ajer...payung yg td terbukak atas lantai porch car aku tu begerak...Aku dgn ekor mata je tgk...Mula2 begerak tu agak tekejut miau2 gak la...Tp konon pk dlm hati..."ahhh...angin kot..." (wlupon aku tak rs ade angin yg bertiup)

Tgh aku membasuh tangan aku sebersih2nya...payung yg br begerak td begerak lg...kali ni lg laju menuju ke arah aku plak tuh....Mmg betui2 begolek ke arah aku...Sape yg tak seremmm...Terus aku hampir2 nk menjerit tgh2 mlm tuh...Dgn perasaan berani yg ada skit tu..aku cuba gak tengok payung tu... "APE HAL KO BEGOLEK KAT AKU?Sekali muncul dr blkg payung tu...Si bulu2 halus nih....miauuuuu....
kau rupanya kucing?ku igtkan misteri ape la yg tetiba dtg...

Serius...sblm2 ni aku penah gak baca citer2 lawak seram yg ala2 mcm citer aku nih...Mlm tu betui2 igtkan aku...Klo baca je citer2 ala2 citer cam aku ni..sure aku bekata dlm ati... "HEK ELEHHH...IGTKAN CITER BETUL2 SERAM LA...RUPANYA TAK...CITER CAMTU PON SUSPEN KE?" Lbh kurang camtu la perasaan aku bila baca citer2/pengalaman org lain...Sekali kene kat diri sndr...amik kau...muahahaha..Padan muka aku...

Pastu terus amik payung tuh..lipat2 terus simpan...Masuk dlm umah..siap sound kat Mr.Laling..
"Lenkali jgn biar payung terbukak lama2 terbiar camtu...kang kucing kencing..."...
Ecewah..ahaks tak citer kisah aku tekejut td...klo citer kompom Mr.Laling ketawakan aku...:-)


2 ulasan:

  1. hahhaha....lawak..lawak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana de lawak...ini betul2...bkn cobaan..Hihihi..

      Padam