Selasa, 26 Februari 2013

Jajan & Set Bersalin...Apakah?

Apakah yg tgh aku kunyah...inilah jajannyer...Beli kat tapak jualan Pesta Buku kat tempat keje aku nih td..
Stok utk seminggu ke sebulan ni?Aku ni bab jajan ni takdela feberet sgt...ala2 jer...

 Kacang & Asam...Bosan kunyah kacang...mkn lak asam...haha..


Okla tutup citer jajan...Meh kite citer pasal Produk Set Selepas Bersalin...
Eh..eh..apakah tetiba masuk citer Set org bepantang lak ni kan....
Jgn tekujut dulu...
Apa salahnya sekali sekala bukak citer lama kan?...hihihi...

Jom tgk ape produk set bepantang aku guna ms anak 1st dulu...Haaa...aku guna set Leesa Formula berharga RM230 lbh krg camtu...igt2 lupa dah...

Knp aku guna set ni...sbb kakak aku yg promote...kata dia guna ms dlm pantang sgt bagus...hihi..

Memandangkan anak 1st dl besalin normal...So takde masalah la nk guna set nih..Tambah2 tablet ikan haruan tuh..sgt2 bagus..kejap aje luka baik...Cuma 1 jer yg aku alah kat Ginger Cream tuh...@ mungkin kebetulan @ kulit aku sgt sensitip ms pantang tuh...Abis 1 badan jd gatal2...huhu...
Aku kasi 3* kat set nih...
Untung ada kakak so tak yah beli bengkung...pinjam aje kakak punya...



Masuk anak yg ke2, betukarrrrrr plak ke produk set besalin Nona Roguy...

Knp aku guna set ni...sbb my BFF bgtau sgt bagus especially utk lawas buang air besar...dll...



Namun demikian...dek kerana aku besalin cser...Adala 1,2 brg yg aku x sentuh ms bepantang...Bkn tak nak guna...Tp aku alah jgk.Slps 2-3minggu bsalin...br aku amik pil Phytonatal ni...Malangnya slps aku amik pil ni ade kuar air (mcm air bisa) kat luka cser tu...Sblm2 tuh luka semakin kering...Sekali lg aku rs aku alah..
Lepas dptkan rawatan kat Klinik doc suggest stop dulu pil ni...Slps da baik luka leh amik semula... & aku start amik bila luka dah betul2 sembuh..Malang sekali lg...pas je amik pil ni..aku lak jd gatal2 badan..
SAH...mmg SAH...aku br perasan drpd anak 1st smpi la yg ke2 ni...Mgkn aku alah pd JAMU...

Barula mak aku citer pengalaman dia...Rupanya bkn aku ajer...Mak aku pon drpd muda mmg dia pon tak leh  mkn Jamu..Alangkah ruginya...Jd kenala guna la alternatif lain...mcm minum air kunyit dll ler..

So Pil Phytonatal ni masih lg dlm simpanan aku...Akan ku hadiahkan pd seseorg...drpd membazir kan?

Uncang cuci ni plak...utk luka dibawah tut...Pon aku tak usik...Dah kate cser kan...Pon akan ku hadiahkan pd si Dia yg bertuah...Sapakah ituuuu?hihi...
Rsnya blom xpired lg...

Tu jelah serba sikit pengalaman dgn set bepantang aku...Sj nk kongsi2 citer time pantang...Setahun sudah berlalu...Febuari muncul kembali....Tp anak2 aku lahir bulan MAC & NOV...hihi...okla da merepek sudah...
Daaaa....XOXO (wah dah makin galak menggunakan tagline ni...hihi)

2 ulasan:

  1. akukah insan yg bertuah iteww?? kui..kui..

    BalasPadam
  2. jap nk kene bt cabutan betuah dl...klo naik nama ko baru leh kasi..

    BalasPadam