Khamis, 31 Januari 2013

Sebulan diTadika

Good evening to all my fren....

Cehhh tetiba speaking yer.Kesahnya kata nko...tadi amik anak kat Tadika dptla laporan pekembangan Daniel kat Tadikanya tuh...Ala2 mcm monthly report card la...Maklumla anak sulung..mana ku tau ada monthly report bagai camni....

So dptla tgk ape yg Daniel dah blajar...& apa komen teacher dia tentang progres Daniel sepanjang sebulan nih kat Tadika...Alhamdulillah...Mcm yg penah aku ckp..Daniel ni tiap kali blk Tadika mmg tak penah bgtau/tunjuk kat kitorg apa yg dia da blajar..Sgt2 geram kdg2 tuh..bila ditanya dia jwb lain...bt2 citer lain...Tp bila tak tanya..dia tunjukla...

Siap demo kat mama & ayah camane dia mengira kat Tadikanya..
Setakat nih Daniel da blh counting 1 to 20...

Mula2 Daniel kena bediri..lps tu tangan kat blkg..lps tu pejam mata...lps tu Daniel count lah...

 Wlupon br blh count 1-20 pon mama dh rs seronok...


ABC mmg sblm gi Tadika Daniel dah hafal...juz lom kenal hurufnya lg...Tp kali ni dah blh la kenal2...


Mengaji iqra' pon dah lancar..Takdela main2 mcm masa aku ngajar...Tp mcm aku ckpla...suka main2...

Harap2 anak mama terang hatinya...

Bab mengaji ni baru hafal Al-Fatihah...tu pon masih lom lancar...& bab doa ni yg mama kena blajar sama...Mana taknya...doa dlm Arab bolehla mama tlg...Cuma bila dia tanya tang terjemahannya tu...Klo dlm bhs Melayu pon mama leh la selak2 buku doa kat umah tuh...Ni dlm bahasa English...Mmg takla mama ko ni...So nak tak nak..kenela blajar sama...Sdg mama usahakan dgn pakcik gugel...hihi...

Itu sjla kot nk kongsi tentang anak ngan uolsss...Mgkn xcited anak 1st br tadika ni kot...Sbb aku perati membe2 yg anak dah 2,3 school xdela plak nk citer ye tak...Xpela sekadar kongsi pengalaman...daaaa...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan