Jumaat, 2 November 2012

Hobi Mr.Laling

Ermmm arini nak story skit lah pasal minat encik suami aku tuh...
FYI..
Hobi Mr.Laling aku ni sgt2 la byk...Dulu sblm kawen kepakkepakkebungkebung aiiiisss siap ade sound epek lg..hihi...minat motor besar...and dia ada sebijik moto CAGIVA MITO KALER MERAH 
Tp skrg dah xde moto tuh coz dah jual...sbbnye ahaks malu nk bgtau...sbb nk meminang i laaa....kikiki...

Pastu minat Mr.Laling ku lg...ialah GITAR...Bebaru kawen dulu mmgla aku suka sgt dia main gitar...Espesiali bila dia mainkan lagu khas utk aku...nak2 plak lagu2 jiwang karat tuh...hihi..Minat dia terhadap gitar mmg sgt2 tebal smpi skrg...Dah bermcm2 efek, amplifier, ermmm apetah lg namanya...mcm2 la..Penuh satu bilik alat2 utk dia main gitar...Stakat ni Mr.Laling aku dah kumpul 2 gitar elektrik & 1 gitar kayu..(eh betui ke namanya gitar kayu?hihi aku bkn tau sgt..)
Bila dah ade anak nih...mulala kdg2 nk naik hangin (kdg2 okey..kang marah lak Mr.Laling).Mana tak nye...anak2 tgh tido besama mamanya tetiba ...Ayah dok main gitar...kuat lak tu..Tp klo pelan x feel la kan main gitar letrik tuh...Gara2 gitar kdg2 moncong mamadanidamia ni...tp takla lama2...Alah apela sgt...pasai gitar aje pon...kikiki...

Minat yg satu ni pulak mmg pelik skit...tiba2 jer dia minat buat sistem ...korang paham ke tak?
Sistem dlm erti kata lain...dia minat dlm bangunkan sistem ict ni yg selalu ade E..E..kat dlm online sistem tu...
Cthnya e-laporan....., e-tempahan......, e-aduan..... ish mcm2 lg la...
Kire minat dia dlm database ni mmg sgt2 minat la...Dah byk la sistem yg dah dia bangunkan...Semua hasil usaha belajar sendiri...dia takde berguru dgn sape2 or pegi blajar kat mana2 U...hanya berbekalkan buku & internet...Dia mmg seorg yg suka membaca...sgt2 kagum...Moga2 anak2 ikutla jejak langkah Ayahnya yg suka membaca...Eh mama pon suka membaca tau...dulula..skrg mama bz kat dapur...klo mama asik ngadap buku korg tak makanla..hihi..(alasan..)

Tiba2...timbul minat dia pd basikal pulak...& baru2 ni masa Hari Raya Haji lepas...belilah dia sebuah basikal mountain bike model MERIDA...mcm yg tertera dlm gambar bwh ni...Ermmm...tercapaila impian dia nk memiliki basikal sebijik...
 Model apetah...aku tak tau...tp Merida nye utk keluaran 2013...


 Inilah cinta hati Mr.Laling yg baru...kikiki...


Lihatlah dunia...Mr.Lalingku yg ceria dah dpt basikal...hihi..

Oklah...itu je nak story kali ni...Sedih...aku pon nk gak basikal sebijik...Tp jawab Mr.Laling...
'ermm utk mama kite beli kemudian..sbb klo Ayah gi cycling nnti..sape nk jg bebudak?kan?kan?...'

Ciiiisssssssssssssssss......eeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan