Rabu, 24 Oktober 2012

Ting tong

Arggghhhhhhhhh....tidakkkkkkkkkkk kasut gergasiiiiiiii.....hihihi...
Apara pepagi dah wat kecoh....

Ni hah anak den nih...mase g aeon aritu terjumpa kasut crocs gergasi...pas je Daniel nmpk kasut tuh..terus suh aku amikkan gambar dia siap beposing sama mcm kasut tu nyer style...
Dahtu sesi soal jawab la plak ngan aku...

"mama...kasut ni kasut sape?......mama...sape yg pakai kasut ni mama?.....mama...knp kasut tu pon pakai kasut mama?.....Mcm2 lg lah....

Hermmm...jwb mama...jgn x jwb...Usia tgh camni mmg suka byk tanye...Aduila...kasut gergasi punya pasal...Nilah kasut tuh....

 Besarrrrrrrr....punyaaaaaa.......hihi..


 Daniel ckp byknye patung kat kedai tu mama...Daniel pon wat la aksi cam patung2 tuh...


 Senang byk mama kali ni...sepanjang masa Daniel tolak stroller Ayuni..(tiba mood rajin la tu)


 Mama nk inteprem jgk...


 Abg Daniel yg manje terlebih sudah...kan?

Apakah motip karangan aku pd harini sbnrnye?Gambar dah ade isinya je yg x padat...hihihi...

Ekceli...yg sebenar2nya...aku adalah sgt2 mengantokkkkkk......

Mlm td ade tetamu (adik my usben) dtg umah.Aku dah la x prepaired ape2 coz diorg pon dtg mengejut...Ms diorg smpi dah la aku selaku tuan umah xde diumah....Kitorg tgh bersoping-sopingan di Tesco...Tau2 dpt msg dah ada depan umah...dah tu nko...kelam kabut la blk...

Mmg aku bajet mlm td x msk...coz pas g Tesco singgah aje mamak...(mak malas uoalllllssss..hihi..)
Dlm freezer mmg ade ayam 3ketul aje..pastu sayur pon abis...apa pon tarak...(aku mmg camni..klo dah bajet nk balik kg, kire mmg takla beli brg2 basah simpan dlm freezer..) Sian kan xkan x nak jamu tetamu mkn nasik...So aku bajet masak nasik aje then aku kuar jap gi beli lauk siap kat restoran dpn tmn aku tu...

So tinggalkn la jap adik ipo ngan Mr.Laling...Xdela aku tinggal kosong..hidangla jgk segala kek, biskut, besame Kopi O kau2...dlu...
Mmg langkah kiri...ttup la plak..(oh baru terigt..standartla kan restoran tomyam kan byknye org kelantan...sure2 la diorg blk kg dah nk Raya Haji..)
Adui...tepuk dahi 10kali....
Balik ajela msak ape yg patut...Klo blh x nak la masak dah mlm2 dah kui 10pm tu..Pulak adik ipo aku ade baby...kang x senang dia nk tido...Pk2 wat je la nasik grg kampung + telur dadar...Simple..Ok what...lg sedap hokay drpd kedai masak...(pujila sama2 wei...hihi..)

Pang pung pang pung...diorg lepak smpi kui 1.00am...
Yang anak2 aku plak selagi tetamu x balik selagi tu la mata diorg bulat..hermm selalu dah tido dah...Yerlah kan ada ramai org...sure diorg pon sronok...
Sesi mama tidokan anak la plak...Dah lena masing2...sesi mama kemaskn brg2 yg soping kat Tesco tu la plak...Basuh kain...kemas dapur...Jam dah kat kui 2.00am...Kire bajet nk lipat kain la pulak...Aduh mata mama dah tak tertahan2 lg dah...Pospon la dulu kain2 tu...sakit mata aku nengoknye..tp apekan daya..

BUzzzzzzzz...BUzzzzzzzzz...
Kui 5.50am...Alarm kat hp bunyi suh bangun...Weiii...bleh tak nk sambung lg tido?AHAHA...mimpi la kau... Bangun...msk bubur Ayuni nk bwk bekal...keje hokay arini...
Jd mood aku arini adalah tersgt ting tong...

Utk mengelakkan aku jd mcm gambar kat bwh ni...Ada baiknya aku update blog aku...Kang br aku sambung bt keje...


Plzzz.. dont try this at ur opis...hihi..

Thanks coz sudi baca entry yg panjang lebar kali nih....Entry yg agak cacamarba skit...kikiki...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan