Jumaat, 12 Oktober 2012

Ke mana nak gi bercuti ekk?

Ok kali ni meh nak kongsi antara tempat2 percutian yg dlm list aku utk gi bercuti bulan 11 or 12 nanti...Kire angan2 la dulu kennn...Org kata drpd angan2 akan jd kenyataan...hihi..

Mula2 kene ada tujuan nk g becuti ni...Len la kalu aku ni mmg stok kaya raya..Nk becuti je ckp je kat mana ...terus jalan...Type aku ni kenela sebey 100x, pilih, kenapa, mengapa, dimana..mcm2 lg la...

Kali ni rs nak g cuti sebab nk cuti...phm ke tak?
Cuti maksudnya..bkn soping...bkn jalan2...yer adik2...(arini semua org aku pggil adik..aku YONG)kikiki..
Cuti bermakna bg aku adalah aku nk rehat dok dlm bilik sambil menikmati pemandangan indah, tenang, tanpa ada bunyi panggilan telefon & semakna dgn ketenangan & keindahan...

Yer tempat yg seakan2 angan2 ku itu adalah di GRAND LEXIS PORT DICKSON..
See this place...
 Above the sea hotel...


 Executive Pool Villa..rate about RM7++ 1 night..


 Private pool inside the villa...

Yer inilah yg ku inginkan dikkkk ooiiii...ada private pool dlm bilik...Sgt2 heaven rsnye...mandi ngan anak2....Mmg percutian yg hanya bangun, tido, mandi, abiskan ms main2 ngan anak2 & makan sahaje...Kelassss....

Ok td 1st angan2...now my 2nd choice of angan2...
Tempat yg agak dah lama gak la aku tingin nk gi...Tp bila nk gi je rs mcm alah bila2 pon boleh gi sbb dekat ngan kg Mr.Laling...Last2 smpi dah anak 2 masih lom pegi...Ekekekek...
Kire tempat yg ada theme park camni sesuai kate org utk keluarga....Ade mcm2 ektibiti ye dak...
Nilah tempatnye..
 Lom pegi kan..gamba amik dr gugel aje ler..


Yesss...3rd place i want to go...& aku tak akan bosan pegi berkali2 ke sini...Ofcoz..sopping ler kan no.1...Tp kire ni dah lari dr tujuan asal aku nk g bercuti...iaitu utk BEREHAT...
Oh Langkawi mengamit memori...
Di angkasa nan luas 
Terbang sang helang bebas 
Menebarkan sayapnya 
 Sungguh megah lagaknya 
..............................


Last but not least...Genting Highland...ermmm yg ni bkn pilihan aku tp request dr Mr.Laling...dok sebut2 nak gi sini...Rs2 nya mcm nk jd gi sini aje...Sbb klo aku je sorg2 yg angan2 but Mr.Laling buat do no...X begerak la angan2 aku ye tak?
Tak kisahla kan..asalkan before end of this year kene gak bwk anak2 bercuti...Mama bosan hokay dah nk abis tahun tak ke mana2 pon... 

Ekceli ade la lg tempat2 yg tingin nk tempak kat sini...Gayanya mcm nk gi semua jer...Ahaks...

Cop2 aku tak nak la nmpk plastik sgt...kikiki....Semua angan2 diatas adalah bergantung pd masa, keadaan, situasi & yg plg penting ONGKOS nya...Ade ke bajet utk diatas?Hiihi...kan dah ckp angan2...jd kalu Alhamdulillah...x jd kalu....cuba lg kumpul duit sehingga jadi....hihihi...Dlm negeri je pon...lainla ke luar negara...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan