Selasa, 16 Oktober 2012

Bila tak jd balik kg..

Weekend lepas tak jd balik kg ku di Tepen...coz pk2 blk mggu ni mmg kene balik pasai jiran sebelah umah mak wat kenduri kawen...Sgt2 tdk sopan kalo tak menghadirkan diri..time aku kawen dulu...Acik Nora n family la yg betungkus lumus menolong...So ni turn aku n family lak la balas..camtula idup berjiran...

Raya Haji tahun ni pon turn balik beraya di kg aku jg...ngeeeeee....

Then bila dah x balik kg..Berhujung minggu dgn anak2 & suami ajela...Moh kite gi jenjln cuci mata & isi perut...Yeeehaaaaa.....Kali ni bwk anak2 ke Aeon St.18 aje...Plan asal nk mkn kat Pelita Nasi Kandar kat Tesco...Tp my boy sorg ni ajak mkn Pizza...adehhh...mama klo takat mkn Pizza..x kenyang nak ooiiii...misti mau isi dgn nasik juge...(wlupon tghari tu dah mkn nasi kat umah...hihihi...)

 Inilah kegemaran Daniel...tu pasal asik ajak ke Pizza..
(mcmla mama ko x penah wat Spageti..lg sedap tau...)



 Aritu oder Pizza Hawaian Chicken ajer..
(Free Tuna Pizza utk Kids)

 Sesi menyuap sup pd Ayuni 


 Mmg tak toleh kiri kanan dah..


 Ayuni tgh x sabar nk sup..(panasla syg..kene tiup dulu..)


 Meh kita snap gamba sendiri kan Daniel..
(dulu2 suka amik gambar sendiri kan Acutmsk)


 Bl mama suh Daniel senyum...


 Ayuni n Ayah pandang ape tu?


 Sgt2 tidak duduk diam ms ni...Sore anak2 aku aje yg kedgran...hihi..


 Jenuh Ayah nk control bdk kecik sorg nih...


 Gambar ni nmpk mcm baik sekali...pdhal Ayuni tgh mengeliat x nk dipegang...mcm2 dia nk capai...


Pas mama marah dia..moncong aje...


Ari sabtu tu ujan aje..dr pg smpila mlm...So pas je mkn...pusing2 windows shopping mencari kasut...terus ajak Mr.Laling balik...Dah blk umah pon tak leh nk beriadah kat luar umah sgt...coz ujan lg...Ektibiti dlm umah adalah tgk tv, main ngan anak2, masak, makan, kemas umah...(ekceli xde pon mengemas sgt...rsnye ari mggu lps mmg mood aku adalah malas...cuma nk melepak ngan anak2 aje...hihi...)

Ari Ahad ajak Mr.Laling gi Kuale Kangsar semate2 nk mkn Laksa Beras yg pemes kat tepi sungai Perak..Nantila aku update citer tuh ok...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan