Khamis, 18 Oktober 2012

Antara kerjaya, suami & anak2 tersayang

Aku kursus 2 ari yg lps.Kursus Lotus Notes...So kali ni aku tempekla gambar2 aku sdg bekursus.
Tgkla...
 Tempat bekursus adalah di makmal aku sendiri..


 Posing jap ms TAKE 5..


 Kemain korg yerkk...bab mkn mmg laju..Sape gadis brtudung pink itu(gadis ke..mama inazamrifamily?)


 Rajinnye peserta2 kursus ni..


 Jgn marah...aku kursus sama ngan Mr.Laling..sebelah Mr.Laling tu En.Bos 2nd...


 Partner dok sebelah aku Pn.Wahida..(ekxeli kami gegirls semlm msg2 pakai kaler purple..pdhal x janji pon..)



Sbg mama yg bekerjaya ni...kdg2 pas abis keje balik2...mcm2 mood ade...Kdg2 letih...kdg2 malas...kdg2 letih+malas=terlebih malas...
Tp sejak dah ade anak teruna sorg ni...adik ok lg la..lom pandai request itu ini...Takdela istilah mama malas nk masak...Cuma kdg2 tu klo dah x sempat jom ajer dinner kat luar...Tp anak2 ni lbh suke ape yg mama dia masak...wlupon masak yg simple2...tui tak?Same to my Laling...klo blh nk mkn makanan bini dia masak jgk...makan kat luar dia layan jer...cuma kredit lbh la pd bini la kan?

Tambah2 Daniel...sure dia akan tanye mama nk masak ape?Asai aku masuk dapur ajer dia akan dtg tanye..

Kisah ari isnin lps...Mr.laling request nk mkn bubur lambuk...So aku balik2 jer keje...itu jela menu yg set dlm kepala...Start masak kui 6.00 camtu..Daniel ni cam biasa kejap2 jengah aku didapur..
Daniel : Mama dah ke?Mama dah ke?
Itu jelah soalan dia ulang dtg tanye...

After dah siap masak...ok jom mkn..So duduk2 kat keja mkn terus dia moncong...sambil peluk tubuh (serius korg...kemain anak teruna aku ni merajuk)
Mama : Nape Daniel?
Daniel : Daniel xmo bubur...Daniel nk NASIK PUTIH....(moncong)
Ayah : Makan ajelah...bubur ni pon sedap...rasa dulu ( nada agak keras..sbb Daniel ngengade sgt..hihi..)
Daniel : Xmo...Daniel nk NASIK PUTIH...
Mama : Ok2 kang g beli ngan ayah ok..(Aku bajet mmg dh malas nk msk..dapur dh kemas,pulak dia sorg je nk mkn)

Moral of story ~ Mama kene la masak esok utk penuhi permintaan Daniel..

Then...selasa tu balik2 umah ape lg...kene la masak...Kali ni Mr.Laling request nk Kurma telur..(pk2 daniel sure x mkn telur tu...so tambah la ayam sekali...)
Aku ni masak mlm2 x byk...sbb 3mulut aje nk mkn...Ayuni mkn bubur dia la...
Inilah yg aku msk utk suami & anak2....Puas ati tgk mereka makan...
 Kurma Telur + Ayam...


 Sayur & ayam goreng pelengkap menu..


 Mmg aku suke bt kuah cair skit..


 Sayur sawi + kobis grg kicap...


 2 ketul ajer...takut x abis..(mmg x abis pon...last2 aku je yg ratah bg abis..)


Sgt2 la gembiranya anak2 ku ngan Mr.Laling...wlupon msk simple2...mereka sgt berselera...Itulah satu kepuasan bg mama2 sedunia bila dpt bg org tersyg makan masakan yg dimsk...

Ptg semlm (rabu) pas amik anak2 dr umah pengasuh...Daniel ngadu selsema..nmpk cam dah tsumbat2 idung...Sian pulak..terus ke klinik...Skrg kan musim ujan...senang la bebudak dpt penyakit espesiali selsema & demam...Sblm melarat baikla g amik ubat...

 Sblm msk jumpa doc..masih leh tsenyum..

 Mama yg bosan tggu giliran..so amikla gamba..kaunter pon jd..

 Bl nk panggil masuk nih..(patient kat klinik ni selalu ramai..)
Anak2 plak mmg serasi ngan ubat klinik ni..so tggu je la..

 Alahai dh start nk merengek...x selesa katanya...


 Mama cuba pujuk..pas jumpa doc..kita g kedai ok...Tiba2...cergas anakku ini...urfff...


Siap posing aksi mcm2 lg..

Anak2 adalah anugerah yg x ternilai bg ku...Kalau blh segala permintaan mereka cuba dipenuhi...kecualila mmg kita tak mampu...Setakat ini...wlupon mama bekerja...tapi selepas waktu bekerja...masa aku adalah utk keluarga sgt2 aku hargai setiap detik...Begitu juga korg kan?
Utk anak2 mama kalau terbaca blog mama ni satu ari nanti...
MAMA SAYANGGGGGG KAMU SANGAT2...
Muahhhhhhhhhh....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan